Aplicatiu Tutoria Aplicatiu Tutoria
Inici

           

L'Aplicatiu Tutoria és un programa informàtic accessible des de la Web i Smartphone. Aquest programa facilita la gestió automatitzada de les tasques del Tutor d'un centre docent, de forma telemàtica. Tal com el seu nom indica, és un programa per ajudar als Tutors en les seves tasques habituals i, en el seu funcionament, implica a tots els membres de la comunitat educativa: tutors, professors, pares i direcció com a membres gestors, i, alumnes com a membres objecte de la gestió efectuada.

Un cop configurat adequadament, permet que múltiples usuaris, amb rols de tutors, professors, administradors i pares, puguin accedir al programa des de qualsevol ordinador de la xarxa, Internet i Smartphones, mitjançant un navegador web tipus Mozilla Firefox, Explorer, etc. i puguin comunicar-se entre ells, accedir a dades del seu interés i registrar informació dels alumnes que gestionen, per facilitar i complementar les tasques habituals dels tutors.

Llista de funcionalitats

Entre les seves funcionalitats hi tenim:

Incidències:

Avaluació:

Accés pares:

Accés alumnes:


Captures de pantalla
Index:
          · Inicialització
          · Registres de tutoria
          · Comunicació i Comunicació SMS
          · Informe lliure - Circulars
          · Entorn grups de treball
          · Calendari - Agenda
          · Llistats d'alumnes i fotos
          · Incidències
          · Avaluació
          · Accés amb PDA i Smartphones
          · Accés per pares
          · Configuració

Inicialització
Engegada de l'Aplicatiu Tutoria i contingut dels menús.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
 

 
Registres de tutoria
Espai on el tutor pot registrar el contingut de les entrevistes fetes amb els pares, o amb el colectiu d'alumnes del grup, també es poden desar fitxers relacionats directament amb un alumne o amb tot el grup de tutoria. A registres de incidència es troba les incidencies que els altres professors han escrit sobre l'alumne o alumnes i, a més, pot escriure, modificar i/o imprimir els registres d'incidència.
També es té disponible les dades familiars de l'alumne. Aquest accés solament és per als tutors.

10.

11.

12.

Comunicació
Tots els usuaris, pares, tutors i professors disposen de l'espai de Comunicació que els permet enviar-se missatges tipus e-mail, però, intern de l'aplicatiu. També es possible enviar SMS si l'usuari ha introduït el seu tefl. mòbil. L'enviament de SMS ha de configurar-se als paràmetres de configuració. Els SMS són un sistema ràpid i eficaç de forçar la lectura de missatges de comunicació. Si es té disponibles missatges s'activa la banderola vermella en la part superior de la finestra.

13.

14.

15.

Informe lliure - Circulars
Utilitat que ens permet crear cartes automàticament introduïnt els camps de noms, cognoms, adreces, etc. de alumne i pares, llavors un cop creada la maqueta de la carta circular, seleccionem els alumnes i ens generarà tantes cartes circulars personalitzades com alumnes s'hagin elegit.

16.

17.
 

18.
 

Entorn grups
L'entorn de grups de treball és un espai on un grups de pares, tutor/s i/o professors disposen de fòrums i espais de fitxers comuns per facilitar els treball conjunt i els debats sobre temes específics d'interés pel grup que s'hagi format. Cada cop que apareix un nou missatge al/s fòrums o un nou fitxer ubicat en els recursos tipus fitxers, s'activa una banderola rosa a la part superior dreta de la finestra per als membres del grup de treball corresponent per avisar de les novetats en el grup.

19.

20.

21.

Calendari-Agenda
Aquest entorn ens mostra un calendari en el format de "vista mes" i "vista setmana", per a cada dia es pot afegir un o més esdeveniments. Per defecte, quatre dies abans de la data de l'esdeveniment ens apareixerà en la fila per sota del menú l'esdeveniment corresponent per recordar-lo. El calendari es personalitzat per cada usuari del sistema, però, a més, si en tenim els drets adequats, podem fer que els esdeveniments també surtin als calendaris de altres usuaris del sistema, per exemple, els administradors poden posar esdeveniments al calendari de qualsevol usuari, els tutors, als altres professors i pares de la seva tutoria, un pare pot posar esdeveniments en el calendari del tutor, etc. Així es crea un sistema de comunicació mitjançant el recordatori d'esdeveniments entre professors, pares i tutors de tal manera que es pot incidir en el contingut dels calendaris agenda de altres usuaris.

22.

23.

24.

25.

26.
 

27.
 

Llistes d'alumnes i fotos
Aquest apartat ens permet obtenir les llistes d'alumnes de cada grup o subgrup en format pdf per imprimir, també podem veure les fotos de tots els alumnes del grup o subgrup, en forma web o pdf per a imprimir.

28.

29.

30.

Incidències
Aquesta secció ens permet introduir les incidències diàries referents a faltes d'assistència, retards, expulsions, etc. i posteriorment en podem obtenir resultats observant les incidències per alumne o per grup. El tutor pot justificar les incidències que consideri i pot bloquejar la possibilitat que es posin incidències als alumnes abans de determinada data anomenada: Data de bloqueig. També es pot obtenir les cartes informatives per als pares de les incidències registrades pel seu fill/a. Els professors també poden crear Informes d'incidència que queden registrats en el seu espai i també són visibles d'immediat pel tutor dins el seu espai de "Registre d'incidències". També es disposa d'una opció "Apercebiments" que permet gestionar i registrar els apercebiments, originats per incidències més crítiques, així com generar les cartes de comunicació d'apercebiment a les famílies corresponents.

31.

32.

33.

34.

35.

36.

Avaluació
En aquesta secció es troben eines que faciliten la introducció de qualificacions per part dels professors i poder crear-ne els butlletins de qualificació individual i els resums de qualificacions per grups classe amb les dades estadístiques. Per això, permet configurar les assignatures i la seva tipologia, també permet crear avaluacions amb uns format totalment lliures, es a dir, es poden crear avaluacions on el nombre d'items i les sigles dels items siguin totalment diferents als coneguts com a oficials. Amb aquesta versatilitat de gestió d'avaluació es pretén que aquest sistema pugui ser vàlid per avaluar qualsevol tipus de informació sobre l'evolució dels alumnes, a part, de les avaluacions considerades com a "oficials".

37.

38.

39.

40.

41.

42.

43.

44.
 

45.
 

PDA i Smartphone
Mitjançant dispositius PDA i telèfons mòbils, també és possible accedir a l'Aplicatiu Tutoria. L'objectiu consisteix en facilitar la introducció de qualificacions i incidències, així com passar llista des de dins l'aula i sense que sigui necessari estar en un ordinador. Per això, les PDA han de disposar de connexió Wifi i en l'edifici de l'Institut també hi ha d'haver la xarxa inalambrica Wifi. Llavors en aquestes condicions, amb la PDA es pot accedir a les pàgines de l'aplicatiu adaptades a les característiques físiques reduïdes de les PDA. Per això l'accés web es fa per una URL diferent de la convencional. La funcionalitat amb les PDA's es molt més reduïda ja que solament es pretén facilitar l'accés per aquelles tasques que es considera necessàri poder-les fer des de dins l'aula, conjuntament amb els alumnes, com ara, passar llista i anotar incidències.

46.

47.

48.

49.

50.
 

51.
 

Accés per pares
Tots els pares dels alumnes tenen accés a l'aplicatiu, aquest accés es configura des de l'opció de "Opcions/Configuració/Accés Pares", on es pot fer l'activació dels permisos i generar l'imprés on hi ha l'identificador i contrassenya. Llavors, els pares que accedeixen a l'aplicatiu tenen (en funció de quins permisos se'ls hagi activat) accés a visualitzar els registres de incidències i qualificacions del seu fill/a, algunes dades familiars que estan registrades a l'Institut i canviar la contrassenya d'accés. També poden tenir configurat l'accés a la comunicació, amb el que poden rebre i enviar comunicacions amb el tutor, formar part de grups de treball creats pel tutor i veure i afegir anotacions en el calendari agenda, on també les pot afegir al calendari del tutor. També tenen la possibilitat de introduïr el seu telf. mòbil si es que accepten rebre comunciacions via SMS.

52.

53.

54.

Configuració
En aquest apartat, d'accés exclusiu per a administradors, és on es configuren els paràmetres de l'aplicatiu, on s'importen els alumnes des del programa de gestió de matricula, a la vegada, per cada alumne nou importat, es crea automaticament l'usuari pare amb el seu identificador i contrassenya. També hi ha l'espai on s'insereixen les fotografies dels alumnes. A Gestió de Subgrups és on es formen els subgrups d'alumnes que posteriorment s'usen en altres llocs de l'aplicatiu. Els professors, els seus permisos i rols i els alumnes i assignatures que tenen associats es configuren a Horaris-privilegis de professors. També tenim l'espai on definim les franges horàries i els horaris marc per a cada grup classe.

55.

56.

57.

58.

59.

60.

61.

62.

63.

64.

65.

66.
 

Configuració inicial


Un cop creada una nova instància en el hosting, s'ha de fer la configuració inicial del programa Aplicatiu Tutoria (AT) per que sigui operatiu. Aquest procés de configuració inicial és llarg la primera vegada que es fa per que s'ha d'introduïr moltes dades sobre el funcionament del centre, professors, agrupacions variables, assignatures, horaris, etc. Però, per a properes ocasions, durant el curs o bé en la configuració inicial dels cursos següents, aquesta feina serà molt menys ja que es podrà aprofitar la que s'ha fet en aquesta fase. Aixó s'efectua seguint els passos següents:

1.- Accés inicial a l'Aplicatiu Tutoria
2.- Editar els paràmetres de configuració que personalitzen l'aplicatiu.
3.- Carregar els alumnes.
4.- Crear usuaris professors.
5.- Definir les franges horaries del centre.
6.- Definir els marcs horaris de cada grup d'alumnes.
7.- Definir els subgrups.
8.- Definir assignatures.
9.- Assignacions horaries a professors. Definició dels curriculums.
10.- Assignació d'alumnes als subgrups.
11.- Posar les fotos.
12.- Processos periòdics.

1.- Accés inicial a l'Aplicatiu Tutoria.

Inicialment, un cop feta la instal·lació en el hosting, mitjançant la creació d'una nova instància, l'únic usuari que existeix és el que s'indica a "Observacions" juntament amb la seva contrasenya. Hem d'accedir a l'AT que hem creat clicant a la seva URL i accedint amb l'usuari indicat.
A partir d'ara sempre podrem accedir directament a l'AT mitjançant aquesta URL que podem enllaçar des de la web corporativa del centre. L'accés a la gestió del hosting solament queda restringida per a l'administrador en ocasió de revisar estadístiques d'ús, creació de noves instàncies, creació de còpies de seguretat, comunicació amb la gestió del hosting, etc.





La navegació pel programa s'efectua amb les opcions del menú superior o clicant als botons centrals. Sempre podem tornar a la pàgina inicial clicant amb el botó de la dreta del ratolí i seleccionar "Inici".
Un cop fet aquest primer accés, és molt recomanable canviar-ne la contrasenya. Tenim dos formes de canviar la contrasenya, la habitual pels usuaris consisteix en accedir a "Opcions / El meu compte":



L'altra forma, únicament per a Administradors, la tenim a "Opcions / Configuració / Horaris-privilegis", seleccionem l'usuari "admin" en el selector superior esquerra i cliquem a "Canvi contrasenya" per efectuar el canvi. La contrasenya nova ha de tenir el format indicat.



En aquest espai, com a Administradors, sempre podrem canviar la contrasenya de qualsevol usuari professor que hi hagi al sistema.

2.- Editar els paràmetres de configuració que personalitzen l'aplicatiu.

En aquesta fase es tracta de configurar l'AT per a les dades específiques del centre educatiu, per això, accedim a: "Opcions / Configuració / Paràmetres". En la pantalla que es mostra, introduïm les dades indicades:



Com es pot veure, es necessàri emplenar els "Paràmetres de configuració generals", com a mínim i introduïr una imatge de logotip del centre adient.
En el "Curs acadèmic" indiquem el que correspongui. Aquesta dada es mostrarà sempre en la capçalera del menú per identificar adequadament a quin curs correspon l'aplicatiu, això ens permetra distingir-lo de altres que tinguem acumulats de cursos anteriors.
Les "Data inici curs" i "Data fi curs" han de ser adients al que s'indica a "Curs acadèmic" i defineixen les dates extremes en que es considerarà tota la informació gestionada per l'AT. Així definiran els límits per comptabilitzar faltes d'assistència, registres, comunicacions, avaluacions, etc.
Cal indicar les dates dels festius intersetmanals que es tindran en compte en els diferents calendaris del AT i en els càlculs de dies lectius reals. Els festius de cap de setmana no cal indicar-los per que sempre són considerats inhàbils.
Si es desitja, també es pot configurar els paràmetres de SMS amb les dades subministrades pel proveïdor elegit, tot i que de moment no es necessàri i es pot fer més endavant.

3.- Carregar els alumnes.

Aquest pas consisteix en introduír els alumnes a l'AT. Accedim a l'apartat "Opcions / Configuració / Inserir Alumnes". La càrrega és fa a partir d'un fitxer de text que conté la informació de la següent forma:



 #,"identificador-referencia","cognom_alumne","cognom2_alumne","nom_alumne","genere","curs etapa grup","adreca","nom_municipi","codi_postal","telefon","cognom1_pare","cognom2_pare","nom_pare","cognom1_mare","cognom2_mare","nom_mare"
1,"DAGO0920619008","Casas","Gironés","Jordi","H","1 ESO B","C/ Palau dels esports 41-2 ","Lleida","25002","T 933333333 ()","Casas","Llobera","Jaume","Gironés","Piñol","Ester"
2,"RSGO3241562113","Pujol","Ferrera","Joan","H","1 ESO A","C/ dels Pins 12-7 ","Lleida","25003","T 933333333 (); T 61636536374 (cangur del pare); T 325345443 (oficina mare)","Pujol","Rius","Joan","Ferrera","Font","Carme"
3, ......


Totes les dades estan entre cometes ( " ), excepte el primer camp que indica el número de línia, els camps poden estar separats entre si amb , o ;
Aquest format de dades és el que es pot descarregar directament des del Saga.

És important observar la sintaxis de determinats camps:
Camp "curs etapa grup" : aquest camp ha de contenir aquestes dades en l'ordre indicat i separat per un espai en blanc sense res més al principi i final. Sol ser un error habitual invertir aquestes dades o bé, afegir espais en blanc al final o al principi. Tot i que durant la càrrega no es detecta aquest error, això farà que el programa funcioni malament. Cal tenir especial cura en introduir correctament aquestes dades.

El fitxer de text que contingui aquestes dades ha de tenir una codificació de caràcters tipus ISO-8859-1 o Latin-1. De cas contrari, si no es té aquesta codificació de caracters, no es veuran bé les lletres accentuades corresponents a les dades dels alumnes (noms, cognoms, adreces, etc.)

Tot aquest fitxer de dades de càrrega de alumnes es pot obtenir directament, de forma automàtica, mitjançant una consulta al programa Saga.

Per carregar els alumnes seleccionem els fitxer indicat i el carreguem:



Un cop carregat, el programa comprova que totes les dades tinguin el format correcte. Si alguna línia no té un format correcte o l'alumne està repetit avisa de l'error:



En aquest exemple, ens diu que hi ha un error en una de les línies ha inserir, concretament es tracta de verificar que aquest alumne tingui el nombre correcte de camps, no estiguin buits el cognom, o bé, el més habitual, que l'alumne estigui repetit (això es comprova amb el número "identificador-referència" que ha de ser únic per cada alumne ja que serà la seva referència identificativa dins el programa AT. Si es convenient, es modifica la línia o bé, s'esborra en cas de repetició.

Si tota l'estructura de dades dels alumnes és correcta, ens mostra la llista d'alumnes que s'afegirà a l'AT i l'opció de validar, o no, els canvis.



Amb aquesta operació ja esta feta la càrrega dels alumnes.
Però, cal tenir en compte que això s'haurà de repetir de manera periòdica al llarg del curs en el cas que s'hagi d'afegir, eliminar o bé, actualitzar dades o canviar de grup-curs algun alumne.

El procés a fer és repetitiu, i, a cada càrrega, el programa AT fa una comparació entre els alumnes que ja té carregats i els que apareixen en el nou fitxer a carregar i en fa una comparació. D'aquesta comparació es determina quins alumnes s'han de donar de baixa, quins d'alta i quins continuen en el programa i, si s'escau, se'ls modifica les seves dades. Cal tenir en compte que el programa distingeix entre diferents alumnes, no pel seu nom i dades, sinó pel seu identificador-referència que tingui assignat.

De manera automàtica, al mateix temps que s'efectua la càrrega de dades dels alumnes, també es crea un usuari- pare per aquest alumne, amb el seu identificador i contrasenya, però, sense permisos d'accés a l'AT. Es pot modificar els permisos d'accés i obtenir les dades de connexió a l'apartat: "Opcions / Configuració / Accés pares" clicant a sobre de "Veure identificadors".

Si volem eliminar tots els alumnes de l'aplicatiu de cop, solament cal carregar un fitxer que contingui 0 alumnes, es a dir, un fitxer buit (0 bytes).

4.- Crear usuaris professors.

La creació dels usuaris professors és fa a l'apartat "Opcions / Configuració / Horaris-privilegis" clicant a sobre el text "Nou" ubicat a la part superior dreta. Ens apareix la següent finestra amb l'opció de introduïr les dades del nou professor:





Crearem d'aquesta manera tants usuaris professors com desitgem tenir a l'AT.
Llavors, un cop creats, cadascun d'ells serà accessible des del selector d' "Usuaris-Professors" ubicat a la part superior dreta d'aquest espai.



També tenim l'opció de "Eliminar-lo", "Canviar-li la contrasenya", fer-lo tutor d'un grup d'alumnes, o, si de cas, fer-lo Administrador de l'AT.

Referent als usuaris professors administradors, podem crear tants Administradors com vulguem, només cal indicar que l'usuari seleccionat sigui també Administrador. També podem treure aquest privilegi sempre que vulguem, però, com a mínim té que haver un usuari administrador al sistema, es a dir, mai podrem treure els privilegis d'administrador a un usuari si aquest és l'unic administrador que queda en el sistema. Per exemple, inicialment, no es possible treure els privilegis d'administrador a l'usuari "admin" ja que es l'únic administrador del sistema, si posteriorment fem que altres usuaris també siguin administradors, llavors, podrem treure els privilegis d'administrador a l'usuari "admin", inclús, eliminar-lo, si es necessàri.

Els usuaris administradors són els que tenen privilegis a configurar l'AT i accedir a la informació de tots els alumnes, pares i professors i comunicar-se entre tots ells. Habitualment, per a un professor convencional no li es còmode treballar amb tots aquests privilegis ja que no li facilita l'accés directe als seus propis grups d'alumnes i pares per posar les faltes, notes o comunicacions, llavors, també es habitual que existeixi un únic o pocs usuaris administradors que siguin compartits entre un grups reduït de professors que adquereixen el rol d'administrador solament quan accedeixen amb aquest usuari administrador.

5.- Definir les franges horàries del centre.

Les franges horàries són el conjunt d'hores lectives en que es divideix les activitats de la jornada lectiva dins el centre. Aquestes es defineixen a: "Opcions / Configuració / Franges horàries":



El nom de cada hora lectiva que indiquem aqui serà utilitzat per molts altres apartats dins el programa AT. Podem afegir, treure o modificar les dades de cada franja horària. Cal tenir en compte que els alumnes no tenen per que realitzar totes les hores indicades, solament es tracta de donar-li un nom i el marge de temps corresponent a cada hora, per tant, si un centre fa horari de mati, tarda i nit posarà totes les hores consecutives des de la primera hora del mati fins la darrera.
En un altre espai "Horaris-marc" definirem les hores que aqui s'han indicat que seran assignades a un determinat grups o colectiu d'alumnes (p.e. les hores corresponents al col·lectiu d'alumnes d'eso, de batxillerat, dels cicles formatius de grau mig o dels cicles formatius de grau superior).

6.- Definir els marcs horaris de cada grup d'alumnes.

En aquest espai "Opcions / Configuració / Horaris-marc" definim les hores de la franja horària que li corresponen. Això ho fem seleccionant amb l'opció "Nou" un grup o grups classe:



Seleccionem el curs i l'etapa. També seleccionem el grup classe. Si volem que sigui qualsevol grup, podem elegir el *, amb això seleccionariem tots els grups de 1r d'ESO.
Llavors, un cop creat el grup classe, podem seleccionar-lo en el selector de la part superior dreta i assignar-li les hores de la franja horària que li corresponen:



Amb això fem que solament les hores indicades en els dies corresponents siguin hàbils per posar incidències a aquest grups o grups d'alumnes. Quedaran inhabilitades aquelles hores que no li corresponguin.
Amb això s'aconsegueix que un conjunt horari extens utilitzat per un centre educatiu, quedi personalitzat a cada colectiu que forma el centre, ja que no serà el mateix el marc horari de la ESO, que del Batxillerat o dels Cicles formatius.

7.- Definir els Subgrups.


Referent als Grups:
Cal tenir en compte que els grups d'alumnes ja han quedat establerts en el moment de fer la càrrega d'alumnes tal com es diu a l'apartat 3. Cada alumne carregat ja queda automaticament assignat en un grup. Si fos convenient canviar-lo de grup, cal fer-ne la modificació en el fitxer de càrrega i tornar-lo a carregar per que els canvis quedin reflexats (cal tenir en compte que el fitxer de càrrega definit a l'apartat 3 es pot obtenir directament des del Saga i per tant, el canvi de grup d'un alumne, o de altres dades, es fa realment en el Saga i posteriorment, es reflecteix en el AT).

En canvi, els subgrups és una altra cosa. Per subgrup s'entén un conjunt d'alumnes que realitzen una determinada activitat o assignatura i aquesta està format per membres de diversos grups classe. Els subgrups i els alumnes que el formen, a diferència dels grups, s'han de definir i configurar dins de l'AT.

Per definir els subgrups accedim a l'opció: "Opcions / Configuració / Crear Subgrups". Inicialment no hi ha cap subgrup creat, en crearem un de nou clicant a sobre de "Nou subgrup", en la finestra que apareix, introduirem una referència i un nom per al subgrup (podem crear fins a 10 subgrups amb la mateixa referència de subgrup ja que el programa els distingirà afegint un número a continuació).



Repetirem el procediment per a totes els subgrups del centre, es a dir, totes aquelles agrupacions d'alumnes que estiguin formades per alumnes de més d'un grup (crèdits variables, optatives, desdoblaments, etc.). Cal tenir en compte que els subgrups no tenen per que ser una agrupació fixa durant tot el curs, poden ser agrupacions temporals (per exemple, el subgrup d'alumnes que aniran a una determinada excursió).
Els subgrups, un cop creats, poden contenir alumnes, o no, i poden estar assignats a professors (dins de Horaris-privilegis), o no. és a dir, l'existència d'un subgrup creat solament és a efectes de tenir-lo disponible per a assignar-lo, o no, als professors i assignatures. Com a mínim, l'existència d'un subgrup fa que sigui accessible per obtenir el llistat d'alumnes i fotos des de "Tutoria / Llistes alumnes" i "Tutoria / Fotos alumnes", però, habitualment, els subgrups són utilitzats a "Opcions / Configuració / Horaris-privilegis" per definir el curriculum dels alumnes i otorgar privilegis als professors sobre un determinat subgrup per possar-li incidències i/o notes d'avaluació.

Un cop creats els subgrups podrem assignar-li alumnes. Per això, a la columna de la dreta podrem elegir Grups d'alumnes i clicant a sobre de cada alumnes de la columna de la dreta, aquests s'afegirà al subgrup de la columna de l'esquerra, es a dir, podem passar alumnes d'una columna a l'altra clicant a sobre del seu nom. També els podem passar tots de cop clicant a sobre de >> o << .



Podem assignar alumnes als subgrups en aquest procés de configuració inicial o be, en qualsevol altre moment posterior, ja que no es necessàri, de moment que els subgrups contingut alumnes i es pot deixar per més endavant.

8.- Definir assignatures.


A l'apartat "Avaluació / Definir assignatures" es defineixen totes les assignatures dels diversos curriculums que tingui el centre.



Podem Afegir, Editar o Eliminar les assignatures que considerem apropiat. Per afergir-ne una de nova cliquem a sobre de "Afegir nova matèria"



Per això, indiquem el Codi, el Nom de la nova matèria, el Pla d'estudis i, si s'escau unes observacions. Amb Tipus podem indicar quina es la tipologia de l'assignatura, com a crèdit de modalitat CM, crèdit variable CV, com a crèdit comú CC o crèdit optatiu CO.
En cas que la matèria es descomposi en crèdits, indicarem el nombre de crèdits i aquests es desplegaran numerant-se consecutivament de forma automàtica.

Les materies aqui definides podran ser assignades als professors i per tant, també als alumnes a l'apartat "Opcions / Configuració / Horaris-privilegis".

9.- Assignacions horaries a professors. Definició dels curriculums.


Totes les configuracions fetes fins ara han estat preparades per poder fer la configuració que farem en aquest espai. Aquesta és una de les part més importants on de manera directa o indirecta, es defineix els horaris dels professors, horaris dels alumnes, privilegis dels professors a posar incidències horàries als alumnes, privilegis dels professors a posar notes als alumnes i definició del curriculum de l'alumne.

Tot això és fa a: "Opcions / Configuració / Horaris-privilegis".

En aquest espai, on ja hi tenim creats tots els profesors a l'apartat 4, disposem, per cada professor, d'una graella, on a cada cel·la corresponent a un dia i hora de la setmana, indicarem el grup i/o subgrup d'alumnes assignats amb l'aula corresponent i l'assignatura que li correspon.



En clicar a sobre de "Grup:" en una de les cel·les, s'obre una finestra com la següent:



Aqui seleccionem el Grup i/o el Subgrup. També podem seleccionar l'aula on s'imparteix la sessió, si l'aula no apareix a la llista, la podem crear de nou clicant a sobre de "Afegir codi aula". Podem fer seleccions múltiples dins les mateixes columnes amb "Cntl-Click" i "Shift-Click".
Un cop hem acceptat la selecció veurem com la mateixa cel·la conté les dades seleccionades referents al grup i, a més, ens mostra l'opció de seleccionar l'assignatura amb "Assign:"



Ara, si cliquem a sobre de "Assign:" ens apareix una altra finestra on podem triar l'assignatura corresponent:



La cel·la quedarà de la següent forma:



Amb tot això estem donant la següent informació al programa AT:
- Indiquem que el professor Josep Romeva té el grup d'alumnes 1 A ESO el dilluns a 1ª hora. a l'aula: Aula 1.1
- Que el professor Josep Romeva té drets a posar faltes i incidències horàries a aquest grup en aquesta hora lectiva.
- Que el professor Josep Romeva té drets a posar notes als alumnes d'aquest grup sobre l'assignatura Tecnologies.
- Que els alumnes que formen part del grup 1 A ESO tenen en el seu curriculum l'assignatura Tecnologies.
- Que els alumnes del grup 1 A ESO tenen classe el dilluns a 1ª hora amb el professor Josep Romeva i l'assignatura Tecnlogies.

Tota aquesta informació que es desprén del contingut d'aquesta cel·la, més la que es troba en la resta de cel·les d'aquest professor i altres professors, conformen els privilegis dels professors, per posar incidències horàries i notes i els curriculums personals de cada alumnes per formar els seus butlletins de notes.

La resta d'espais del programa AT basen el seu comportament en la configuració que s'hagi posat en aquest espai, per tant, l'accés en aquest espai per part dels Administradors per ajustar el comportament del programa AT en els seus diferents apartats serà continu i sovint.

Per la correcta configuració del programa AT, és necessàri que tots els professors tinguin completada la seva graella.

Altres consideracions:
Si en una cel·la seleccionem el grup "Guardia" estem indicant que el professor corresponent té guardia en aquesta hora i per tant, tindrà dret a posar incidències horàries a qualsevol alumnes de qualsevol grup del centre. A més, també sortirà a la llista de professors de guàrdia que es mostra a "Professors / Guàrdies".

Si volem indicar que el professor corresponent té alguna altra activitat lectiva que no es correspongui a cap sessió amb alumnes ni cap guàrdia, podrem posar-hi "Altres", amb això indiquem que en aquesta hora es té alguna activitat com ara: Reunions, Permanència per càrrec, etc.

Les assignacions de Grup/Subgrup o Guardia o Altres són les que surten a la graella del horari del professor consultable des de "Professors / Horaris profes", també són les que es mostren a "Professors / Absències" en cas de registrar una absència de professor.

En algunes ocasions es necessàri assignar assignatures a un professor i grup d'alumnes, però, aquesta assignatura no té ubicació horària, es a dir, no s'ha d'encabir en cap cel·la de la graella. Com a exemple podria ser els casos de assignatures com: Treball de recerca, credits variables finalitzats en un trimestre anterior que en el següent trimestre ja no es fan però, el professor l'ha de tenir disponible per posar qualificacions, crèdits de síntesi sense assignació horària, etc. Per poder establir la relació entre Professor-Assignatura-Alumne sense que estigui relacionat en cap cel·la de la graella tenim l'opció: "Assigns. Addicionals". Aquesta es veurà en negreta si hi ha assignatures addicionals incloses o normal si no n'hi ha. En clicar a sobre de "Assigns. Addicionals" veurem una finestra que ens permet introduir Grups/Subgrups i Assignatures associades de la mateixa manera que ho fem en una cel·la de la graella, però, en aquest cas, no està associat a cap dia i hora de la setmana.



Alternativament, es possible definir tot el curriculum dels alumnes indicant totes les assignatures i grups assignats solament en aquesta opció que es troba a tots els professors en aquest espai.

També tenim en aquest espai la possibilitat de indicar si un professor es tutor d'un grup, per això cliquem a sobre de "Canviar" i ens apareix una finestra que permet triar un o més grups i/o subgrups d'alumnes on el professor tindrà el rol de Tutor.



Un professor que tingui un rol de tutor sobre un determinat grup d'alumnes fa que tingui uns privilegis addicionals que no pot tenir un professor convencional. Aquests privilegis li permeten comunicar-se directament amb els pares dels alumnes dels seu grup, veure el registre d'incidències específic dels alumnes de la tutoria, etc.

L'opció per assignar privilegis de Administrador també està disponible en aquest espai.



Els usuaris que siguin administradors tindran dret a accedir a tots els espais, configuracions i comunicacions amb tots els pares i professors.


10.- Assignació d'alumnes als subgrups.


Un cop fetes totes les configuracions anteriors, ja podem assignar alumnes als subgrups definits en l'apartat 7.
Per això, accedim a "Opcions / Configuració / Crear subgrups". A la columna de l'esquerra seleccionem el subgrup i a la columna de la dreta seleccionem un grup, en clicar a sobre de un nom d'alumne, aquest s'afegeix al subgrup de l'esquerra, clicant a sobre de << de la columna central es transfereixen tots cap al subgrup. Podem triar diversos grups per seleccionar els alumnes que formaran el subgrup.
En clicar sobre el nom d'un alumne del subgrup l'eliminem del subgrup i clicant sobre de >> s'eliminen tots alhora.




11.- Posar les fotos.

Una característica del programa AT és que en la majoria dels llocs es mostra la foto de l'alumne conjuntament al seu nom. Per posar les fotos dels alumnes hem de ser Administrador o Tutor del grup corresponent. En aquest cas, accedint a "Tutoria / Fotos alumnes" veurem que tenim l'opció de "Canviar" la foto i carregar la nova foto.




12.- Processos periòdics.


Amb el que s'ha indicat en tots els apartats anteriors s'aconsegueix fer una configuració inicial del programa amb la possibilitat que començar-hi a treballar per part dels professors i pares.
Però, el manteniment per part dels administradors del programa ha de ser continu per mantenir la informació actualitzada. La gran majoria de processos indicats ja no cal tornar-los a repetir durant el curs o en cursos següents (si es manté el mateix programa), però queden alguns processos que cal repetir de forma periòdica, aquests són alguns dels processos periòdics:

- Manteniment i sincronització dels alumnes, els seus grups i dades personals bàsiques amb el programa de matricula oficial. De forma periòdica, per mantenir la matricula viva, es necessàri fer la càrrega de alumnes (recordem que en la carrega de alumnes solament es fa comparacions entres els actuals i els nous i es carreguen solament els nous i actualitzen els ja existents, esborrant solament els que ja no estan matriculats). En aques cas de manteniment periòdic no es necessàri fer tot el procés indicat al pas 3, si la consulta ja es té gravada al Saga, el procés de sincronització pot durar un cinc minuts com a màxim.

- Reasignació de alumnes a subgrups. Cada cop que un alumne es carregat de nou al programa AT es necessàri donar-lo d'alta als subgrups corresponents. Si es el cas, també cal donar permisos d'accés als pares.

- Reasignació de assignatures a professors. En els canvis de trimestres, si algun professor o grup d'alumnes canvien de crèdit (per ser variable o no anual) es necessàri reflexar-ho a l'espai de determinació de l'Horari-privilegis del professor per que el curriculum dels alumnes i els butlletins d'avaluació es produeixin correctament.

- Si un professor es subtituit per un altre, es necessàri crear-li el nou compte i assignar-li els mateixos paràmetres.





Utilització
Manual d'usuari-administrador
INDEX: 1.- Funcionalitat bàsica.
2.- Instal·lació i configuració.
3.- Accés mitjançant PDA i configuració de SMS's.
4.- Usuaris. Creació i tipus.
5.- Càrrega d'alumnes.
6.- Menú Arxiu.
7.- Menú Tutoria.
8.- Menú Incidències.
9.- Menú Opcions.
10.- Menú Ajuda.
   
1.
Funcionalitat bàsica.
 
L'Aplicatiu Tutoria esta disenyat per a ser una eina d'ajuda als Tutors en la realització de les seves funcions. Per això inclou un conjunt d'utilitats que es poden classificar en quatre blocs principals: Registres de tutoria per al tutor. Gestió de les incidències, Registre d'avaluacions i Comunicació entre el colectiu d'usuaris del sistema.

Per facilitar aquestes tasques als Tutors, es necessaria la participació de la resta de professors i els pares, per això, també formen part de l'aplicatiu els usuaris professors que no son tutors i els usuaris pares.
   
2.
Instal·lació i configuració.
 
· Instal·lació.
Per efectuar la instal·lació del programa, s'accedeix al Hosting de l'Aplicatiu Tutoria i es clica sobre "Afegir nova instància", amb això ja es disposa d'una instal·lació pròpia preparada per ser configurada amb les dades pròpies.

·Procés de configuració inicial.
Els passos per a la configuració inicial al començament del curs són els següents:

- Crear un usuari que sigui administrador (Opcions/Configuració/Horaris-privilegis). No fa falta definir el seu horari de moment, ja que aquest usuari servirà per poder crear la resta d'opcions inicials.
- Definir totes les franges horàries que són utilitzades en el centre (Opcions/Configuració/Franges horàries).
- Definir els paràmetres de personalització del centre (Opcions/Configuració/Paràmetres).
- Inserir els alumnes (Opcions/Configuració/Inserir Alumnes).
- Crear subgrups (Opcions/Configuració/Crear subgrups). Es creen els subgrups per poder-los assignar posteriorment en el horari-privilegis dels professors. No es obligatori, de moment, afegir alumnes als subgrups, si això no es fa ara, es podrà fer posteriorment.
- Crear els usuaris professors (Opcions/Configuració/Horaris-privilegis), indicant si són tutors, administradors i la distribució d'assignació de grups i subgrups en el seu horari setmanal per definir quins són els seus privilegis.
-Definir els Horaris marc per a cada grup classe (Opcions/Configuració/Horaris-marc).
-Introduir les fotos dels alumnes (Opcions/Configuració/Posar fotos).
-Assignar els alumnes corresponents als subgrups (Opcions/Configuració/Crear subgrups).
   
3.
Accés mitjançant PDA i configuració de SMS's
 
· Accés mitjançant PDA.
Si el centre disposa d'una xarxa inalambrica Wi-Fi que permeti accedir al servidor que conté l'aplicació Tutoria, i els professors disposen d'una PDA amb navegador web i accés Wi-Fi configurat per accedir a la xarxa Wi-Fi del centre, podran accedir a l'aplicació Tutoria mitjançant l'adreça web: "<url accés a l'aplicació>/index_pda.php", aquesta adreça web és una pàgina html adaptada als navegadors PDA que els facilita la identificació de l'usuari professor i l'accés a la introducció d' Incidències. Això facilita al professor la tasca de passar llista i anotar incidències al grup d'alumnes corresponent des de la mateixa aula en temps real, a la vegada, un cop s'ha passat llista, es pot veure des del mateix Aplicatiu Tutoria les incidències que s'han introduït en aquella mateixa hora de classe.

· Configuració de SMS's
Els usuaris autoritzats poden enviar missatges SMS tal com s'explica en l'apartat 7.3. Però, per que aquests enviaments siguin efectius, es necessari que estigui configurat correctament els paràmetres de configuració SMS a l'apartat "Opcions/Configuració/Paràmetres" tal com s'explica en l'apartat 9.2.1. Aquests paràmetres s'han d'obtenir de les dades que ens subministra el proveidor d'enviament de missatges SMS amb qui s'hagi contractat aquest servei. Si aquests paràmetres no s'han configurat o bé són incorrectes, tots els enviaments SMS que es facin seràn erronis.
   
4.
Usuaris. Creació i tipus.
 
En l'aplicatiu es distingeixen dos tipus d'usuaris: els Professors i els Pares dels alumnes. A la vegada, dins del tipus Professors, en troben tres subgrups més: Els professors Administradors, els professors Tutors i la resta de professors.

La creació d'usuaris Pares és fa de forma automàtica quan es carreguen els alumnes. És a dir, si existeix un alumne també existirà el corresponent usuari Pare associat a aquest alumne i se li assignarà per defecte, un identificador i contrassenya. Quan l'alumne desapareix de l'aplicatiu, també s'elimina automaticament el compte d'usuari Pare que té associat. Per saber els usuaris Pares que s'han creat en l'aplicatiu s'ha d'accedir a l'opció de Menú: "Opcions/Configuració/Accés Pares" seleccionant el link "Veure Identificadors".

Els usuaris Professors s'han de crear de forma manual dins de l'apartat "Opcions/Configuració/Horaris-privilegis" seleccionant el link "Nou". Conjuntament amb la creació de l'usuari Professor es defineix també, si aquest serà Administrador, i/o serà Tutor i el seu grup, i les hores i grups sobre els quals tindrà drets a introduir dades d'Incidències i/o modificar-les.

Cada usuari, segons el tipus que sigui tindrà uns drets o "privilegis", es a dir, possibilitat de consultar i/o modificar dades de alumnes i configuració de l'aplicatiu. Es possible saber quins "privilegis" té assignats l'usuari que ha iniciat la sessió posicionant el ratolí a sobre del seu nom i identificador que es troba escrit en la part superior dreta de la finestra. Els usuaris Pares són els que tenen més restriccions i els usuaris administradors els que no en tenen cap.
   
5.
Càrrega d'alumnes.
 
Els alumnes no es poden inserir de forma manual a l'aplicatiu, tampoc es pot modificar les seves dades des de l'Aplicatiu Tutoria. La inserció d'alumnes s'ha de fer a partir de la exportació de dades d' alumnes des del programa de gestió de centres segons s'indica en l'apartat 9.2.2.
   
6.
Menú Arxiu.
 
En el menu Arxiu hi tenim dos opcions:

· Tancar sessió.
Aquesta opció tanca la sessió actual i permet introduïr una nova sessió amb un altre identificador i contrassenya.

· Sortir
Aquesta opció tanca l'aplicació Tutoria.
   
7.
Menú Tutoria.
 
En el menú Tutoria hi tenim les opcions corresponents a les tasques del tutor. Els subapartats són:

· 7.1. Registres de Tutoria.
Només accessibles pels Administradors i Tutors. Aqui disposem d'un espai on podem seleccionar el grup d'alumnes i per cada alumne hi trobem les seves dades personals (adreça, població, nom pares, etc.). També disposem de tres subapartats: "Entrevistes", "Fitxers" i "Informes d'incidència".
L'apartat "Entrevistes" serveix per a registrar, a modus d'agenda, les entrevistes fetes amb els pares i els continguts d'aquestes, associada a cada alumne del grup.
L'apartat "Fitxers" serveix per desar-hi fitxers creats o que disposi el tutor i estiguin associats a un determinat alumne o bé a tot el grup-classe.
L'apartat "Informes d'incidència" és on es troba tots els Informes d'Incidència corresponent a un determinat alumne que hagin estat creats pels professors des de l'apartat "Incidències/Informes d'Incidència", aquest apartat és un espai de comunicació on els professors poden crear els informes d'incidència que considerin apropiats per a un determinat alumne i a la vegada el tutor el pot veure des de Registres de Tutoria/Informes d'Incidència.

Les Entrevistes, Fitxers i Informes d'incidència poden ser visualitzats alumne per alumne, o de tots els alumnes del grup o bé els comuns a tot el grup des de la llista seleccionable "Alumne".

· 7.2. Informe lliure.
Aquest apartat és accessible pels Administradors i Tutors. Serveix per a crear cartes circulars personalitzades dirigides a un alumne o grup d'alumnes. En la creació del text és pot posar marques corresponents a noms i cognoms dels pares, de l'alumne, adreça, població, data, telèfon, curs, grup, etapa, etc. Les dades s'agafen directament de la base de dades a mesura que es van creant les cartes circulars. A l'apartat "Ajuda", dins de l'edició d'un informe lliure es té una llista dels diferents camps que es pot incloure dins l'informe lliure que es desitja realitzar.

La selecció d'alumnes es fa des de l'apartat "Alumnes". Aqui ens apareix una finestra que té dos columnes, a la columna de la dreta tenim la llista d'alumnes seleccionables, aquests es poden seleccionar clicant a sobre del nom. Un cop seleccionats, aquests apareixen a la columna de l'esquerra. Quan ja tenim la selecció d'alumnes feta, cliquem sobre "Tancar". Posteriorment, si cliquem sobre "Imprimir" ens apareixerà un document per imprimir, repetit tantes vegades com alumnes s'hagin seleccionat amb les dades personalitzades de cadascún d'ells.

· 7.3. Comunicació.
Aquest apartat serveix com a element de comunicació interna de l'Aplicatiu Tutoria. No es un gestor de correu electrònic, però té un funcionament similar, encara que els únics usuaris que es poden comunicar entre ells són els registrats en l'aplicació: Pares i Professors. Per tant, aquest apartat és una missatgeria interna.
També es permet l'enviament de missatges SMS als usuaris que han introduït el número de telèfon mòbil dins l'apartat: "Opcions/El meu compte".

La missatgeria interna la poden utilitzar tant els professors com els pares, ara bé, segons el tipus d'usuari, solament es podran comunicar amb alguns altres tipus d'usuari.
Per exemple:
- Els pares solament poden enviar missatges nous al tutor del seu fill i poden respondre a qualsevol missatge que l'hi hagi enviat qualsevol usuari. Els pares no poden enviar missatges SMSs a cap usuari.

-Els professors que no son administradors ni tutors, poden enviar missatges interns o SMS's als altres professors.

-Els tutors poden enviar missatges interns i SMS's als altres professors i pares del seu grup de tutoria.

-Els administradors poden enviar missatges interns i SMS's a qualsevol professor i qualsevol pare.

Per poder enviar missatges interns a un determinat pare, és necessari que, prèviament, se li hagi donat el seu identificador i contrassenya i s'hagin activat els permisos per accedir a l'Aplicatiu Tutoria des de l'apartat "Opcions/Configuració/Accés Pares" i "Veure identificadors".

Per poder enviar missatges SMS a un determinat usuari, pare o professor, es necessari que aquest usuari hagi indicat el seu número de telèfon mòbil a l'apartat "Opcions/El meu compte".

Un cop s'ha accedit dins l'apartat Comunicació, ens apareix per defecte la missatgeria interna, si desitgem elegir la missatgeria SMS ho farem clicant al recuadre de la part superior esquerra.

Tots dos entorns (missatgeria interna i missatgeria SMS) són molt similars, amb la diferència que en la missatgeria SMS nomes hi veurem missatges enviats per nosaltres i cap missatge rebut, ja que l'aplicatiu no esta configurat per a rebre missatges SMS des de l'exterior.

En tots dos casos disposem d'una part superior i una part inferior, en la superior hi veurem la llista de missatges enviats i rebuts i clicant sobre l'Assumpte, ens mostrarà el seu contingut en la part inferior. Els missatges amb una icona d'un clip al seu costat vol dir que són missatges amb fitxers adjunts, els missatges amb una banderola vermella, vol dir que són nous i no han estat vistos, i els missatges amb una banderola verda vol dir que han estat marcats com a pendents de resposta, aquesta darrera opció és un recordatori per a l'usuari.

En principi disposem de dos carpetes de missatges: General i Paperera. A la carpeta General és on hi trobem els missatges enviats i rebuts per defecte i a la Paperera, aquells missatges que han estat esborrats. Podem crear tantes noves carpetes personalitzades com vulguem per classificar els missatges clicant a sobre de la icona carpeta que hi ha a la part superior de la finestra, la nova carpeta personalitzada serà accessible des del desplegable "Carpetes". Quan visualitzem un missatge a la part inferior, tindrem l'opció de moure'l a la carpeta personalitzada que desitgem per classificar-lo.

Per crear un nou missatge ho fem clicant a sobre de l'enllaç superior "Nou missatge". En la part inferior ens apareix els camps de formulari per introduir l'Assumpte i el Contingut. També podem clicar a sobre de "Afegir adjunt" per adjuntar-hi altres fitxers.

La selecció dels destinatàris del missatge es fa clicant a sobre de "Destinataris", seguidament ens apareix una nova finestra on a la columna de la dreta i tenim els possibles destinataris a elegir. Elegirem un destinatari clicant a sobre d'ell, això fa que aquest s'afegeixi a la columna de "Seleccionats" a la part esquerra de la finestra. Finalment, clicant a sobre de "Actualitzar" introduirem la llista de destinataris al missatge que estem creant.

En aquest apartat també podem crear grups de destinataris personalitzats, per exemple: el grup de professors tutors, o bé el grup de professors del departament de Llengua Catalana, o bé el grup de pares d'una determinada activitat, etc. Per fer-ho, s'ha de seleccionar el conjunt de destinataris i clicar sobre l'opció "Crear grup", seguidament li donem un nom adequat i a partir d'ara ja disposarem d'aquest grup de destinataris personalitzat des del desplegable superior de la columna de la dreta.

Cal recordar que segons quin tipus d'usuari es sigui, la llista de possibles destinataris de la columna de l'esquerra pot quedar molt reduïda, per exemple, si es un pare, solament podrà elegir com a destinatari el tutor corresponent, per tant, ja no disposarà de l'opció de "Crear grup". Tampoc es veuran tots el pares si aquests no tenen activat l'accés a l'Aplicatiu Tutoria.

Finalment, un cop hem clicat sobre "Actualitzar", els destinataris quedaran afegits al nou missatge i aquest es podrà enviar clicant a sobre de la icona "Enviar" o "Enviar SMS". En el cas de tractar-se d'un SMS, se'ns informa de si la transmissió ha estat correcta o no i en cas de tractar-se d'un usuari Administrador, també ens indica el saldo de crèdits disponible des del proveïdor de SMS.

El missatges que s'estiguin visualitzan (que no hagin estat escrits per nosaltres) es poden respondre al seu remitent clicant sobre la icona "Respon", aquest cas es similar a la creació d'un nou missatge, però, ja apareix automaticament el nom del destinatari, l'assumpte i el text original.

Quan visualitzem el contingut d'un missatge, se'ns mostra la icona "Pendent", "Mou a carpeta", "Esborra", "Historial" (solament en cas de ser nosaltres els remitents) i "Respon" (solament en el cas que nosaltres no siguem els remitents).
La icona "Pendent" serveix per a marcar un missatge com a pendent de resposta, posant una banderola verda al seu costat, es a dir, com a un recordatori, la propera vegada que visualitzem aquest missatge, la banderola verda es torna a desactivar.
La icona "Mou a carpeta" ens permet moure el missatge a altres carpetes personalitazades creades per nosaltres per classificar els missatges.
La icona "Esborra" mou el missatge a la Paperera. Des de la carpeta "Paperera" podem tornar a accedir al missatge per recuperar-lo o per esborrar-lo definitivament.
La icona "Historial" apareix si nosaltres som els remitents del missatge i ens mostra una finestra on ens diu quins destinataris han vist el missatge i la seva data i hora.

· 7.4. Llistes alumnes.
En aquest apartat es possible obtenir llistes d'alumnes dels diferents grups i subgrups. Els alumnes que formen part d'un grup ve determinat per la importació d'alumnes des del programa de gestió acadèmica del centre, en canvi, els alumnes que formen part d'un subgrup es defineixen dins l'apartat "Opcions/Configuració/Crear subgrups". Les llistes són en format pdf, preparades per a ser impreses, però, es possible exportar el seu contingut a fulls de càlcul o bases de dades si es fa una selecció mitjançant l'eina "Seleccionar columna" del visualitzador de pdf's i posteriorment es fa "Copiar i Enganxar".

· 7.5. Fotos alumnes.
En aquest apartat podem veure les fotografies dels alumnes en format web i en format pdf per a imprimir. Les fotografies tenen que haver estat incloses previament des de l'apartat "Opcions/Configuració/Posar fotos".
   
8.
Menú Incidències.
 
En aquest menú hi tenin els apartats corresponents a la gestió d'incidències dels alumnes del centre. Els seus apartats es poden classificar en tres tipus: Introducció i registre de les incidències (Registre d'incidències, Justificar incidències i Informes d'incidència), resums individual i col·lectiu de les incidències registrades (Incidències per alumne i Incidències per grup) i extracció de documents referents a les incidències (Informe periòdic i Apercebiments).

· 8.1. Registre d'incidències.
Aquest apartat és accessible per tots els professors i poden visualitzar les incidències horàries que hi estan registrades pels diferents grups i alumnes. Si el professor té assignat el grup o subgrup (dins l'apartat "Opcions/Configuració/Horaris-privilegis") que esta visualizant, també podrà introduir incidències en aquelles hores del seu horari, es a dir, les que consten en els seus privilegis.

Els tipus d'incidència que es pot anotar són les següents: F - Falta d'assistència, R - Retard, E - Expulsió i A - Anotació. Per cada incidència anotada, clicant sobre la T es pot introduir un text curt explicatiu d'aquella incidència. Si no s'ha introduit cap incidència el text explicatiu no es desarà. La utilització del text explicatiu és necessària per al cas d'introduir una anotació (A), ja que aquesta no defineix per si mateix el tipus d'incidència i es necessari introduir el text explicatiu per definir-la. Pel cas de retards, aquest text explicatiu pot servir per indicar el temps de retard.

Es pot donar el cas que un professor que tingui privilegis adequats sobre una determinada hora i grup o subgrup no pugui introduir la incidència en una determinada data per que el tutor del grup hagi bloquejat aquesta opció per a tots els professors des de l'apartat "Incidències/Justificar incidències" "Data bloqueig". En aquest cas es necessari avisar al tutor per que modifiqui la "Data de bloqueig". També pot passar que no sigui possible introduir incidències per a unes hores d'un grup pel fet que tingui l'horari marc mal configurat des de l'opció "Opcions/Configuració/Horaris-marc".

Si un professor té assignada una "Guàrdia" en el seu horari-privilegis per a una determinada hora de la setmana, aquest podrà introduir incidències a qualsevol grup i subgrup del centre ja que es considera que al tenir "Guàrdia" es té assignat tots els grups del centre. Si no es desitja que els professors puguin introduir incidències a qualsevol grup en les hores que tenen guàrdia, solament fa falta treure'ls-hi aquest privilegi des de "Opcions/Configuració/Horaris-privilegis".

Els drets a introduir incidències a un determinat alumne solament són efectius si es té seleccionat el grup o subgrup corresponent que tingui assignat el professor en els seus privilegis. Es a dir, si un professor té assignat en una determinada hora del seu Horari-privilegis, un subgrup que es un subconjunt d'alumnes d'un grup classe, no podrà introduir les incidencies als alumnes si els esta visualitzant com a grup, en canvi, si que ho podrà fer si els visualitza com al subgrup que consta en el seu Horari-privilegis.

El professor Tutor també podrà introduir incidències a qualsevol hora pels alumnes de la seva tutoria, a part dels que ja té indicats dins el seu horari de classe. El professor Administrador pot introduir incidències a tothom sense restriccions.

Qualsevol professor també pot crear un Informe d'incidència amb text explicatiu molt extens clicant a sobre de "I", que es troba al costat de la foto de l'alumne. Aquest informe d'incidència extens, quedarà desat dins l'apartat "Incidències/Informe d'incidències" pròpi de l'usuari professor i també serà accessible pel tutor del grup dins l'apartat "Tutoria/Registres de tutoria" i com a tipus de registre: "Informes d'incidència".

Mitjançant una PDA, tal com s'explica a l'apartat 3 d'aquest manual, es pot accedir a una pàgina web adaptada als navegadors de la PDA, que també permet introduïr les incidències de forma similar a com es descriu aqui, però des de la mateixa aula on el professor fa classe i en temps real sense la necessitat de tenir disponible un ordinador.

· 8.2. Justificar Incidències.
Aquest apartat solament és accessible pels Administrador i els Tutors, en el cas dels tutors, solament podran visualitzar el grup o subgrup del qual siguin tutors.

La seva funcionalitat es gairebé idèntica a la de l'apartat "Registre d'Incidències". Però, en tractar-se d'un apartat d'ús exclusiu pels tutors, també afegeix l'opció de modificar les incidències registrades i justificar els retards (RJ) i les faltes d'assistència (FJ).

També s'inclou en aquest apartat, l'opció "Data bloqueig". Aquesta serveix per que el tutor del grup indiqui una data fins la qual, els professors ja no podran introduir o modificar incidències dels alumnes d'aquell grup, encara que en tinguin els privilegis adequats. Aquesta funcionalitat es per que, quan el tutor hagi fet les cartes dels informes periòdics d'incidència fins una determinada data (des de l'apartat "Incidències/Informe periòdic") i les hagi enviat als pares, indicant dates i hores de cada incidència, cap altre professor pugui modificar l'estat d'incidències que s'ha comunicat als pares. Si un professor ha de modificar i/o afegir alguna incidència en dates prèvies a la data de bloqueig, seria necessari comunicar-ho al tutor corresponent.

· 8.3. Incidències per alumne.
Aquest apartat de consulta és accessible per tots els professors i ens permet mostrar totes les incidències i els texts explicatius registrats per a un determinat alumne entre dos dates inicial i final.

També ens permet fer un filtratge de hores, tipus d'incidència i dia de la setmana per poder analitzar les incidències registrades segons l'assignatura, o l'hora, etc.

S'ha de tenir en compte que el contingut d'aquests apartat també es visible pels usuaris Pares que accedeixen a l'aplicatiu, però solament pel que fa referència al seu fill.

· 8.4 Incidències per grup.
Aquest altre apartat de consulta també és accessible per tots els professors i ens mostra per a cada grup o subgrup el total d'incidències registrades de cada tipus registrades per cada alumne entre dos dates inicial i final.

També ens permet fer un filtratge de les hores a comptar segons el dia de la setmana i l'hora de classe.

· 8.5. Informes d'incidència.
Aquest apartat és exclusiu per a cada professor i el seu contingut solament és visible pel professor que ha iniciat la sessió i pel tutor de l'alumne a qui correspongui l'informe d'incidència corresponent.

En ell s'hi troba la relació dels Informes d'incidència creats pel professor (creats des d'aquest mateix apartat o des de l'apartat "Incidències/Registre d'Incidències" "I") referents a un determinat alumne.

El professor pot crear nous informes, modificar-los, esborrar-los o imprimir-los. Val a dir que un determinat informe, associat a un alumne, també serà visible al tutor de l'alumne des de l'apartat "Tutoria/Registre d'Incidències/Informes d'incidència".

· 8.6. Informe periòdic.
Aquest apartat solament és accessible pels Administradors i pels tutors en els seus grups de tutoria.

De forma periòdica, els tutors poden generar cartes personalitzades per a cada alumne on s'indica el nombre i tipus d'incidència registrats entre dos dates determinades, les cartes ja surten preparades per ser enviades als pares dels alumnes.

Si algun alumne no té faltes d'assistència ni retards en aquell periòde de temps, no es genera la carta.

· 8.7. Apercebiments.
L'apartat Apercebiments solament és accessible pels professors Administradors. En aquest apartat es poden generar els informes d'apercebiment per als alumnes que han realitzat un nombre elevat de faltes d'assistència, retards o expulsions.

Inicialment, es mostra per cada alumne el nombre de incidències de cada tipus realitzat entre dues dates, i es permet fer un filtratge dels alumnes que han realitzat una quantitat superior a un nombre determinat de faltes, retards o expulsions.

A la columna de la dreta ens informa del nombre d'apercebiments enviats prèviament i tenim l'opció de generar un imprés on s'informa de l'apercebiment corresponent, si es decideix informar a la familia d'aquest apercebiment, es pot incrementar el nombre d'apercebiments enviats clicant a sobre de "+1", si es decideix decrementar el nombre d'apercebiments es fa clicant a sobre de "-1".
   
9.
Menú Opcions.
 
En el menú Opcions tenim dos apartats: Configuració i El meu compte.

L'apartat Configuració ens porta a un altre submenú on tenim totes les opcions de configuració de l'aplicatiu i l'apartat El meu compte ens permet modificar algunes dades pròpies de l'usuari identificat a l'aplicatiu.

· 9.1. El meu compte.
El contingut d'aquest apartat es mostra de forma diferent si l'usuari es un Pare o un Professor. Encara que algunes parts són comunes a tots dos tipus d'usuaris.

Com a parts comunes, tenim l'opció de canviar la contrassenya d'accés a l'aplicatiu i l'opció de introduir un número de telèfon mòbil on podem rebre missatges SMS enviats des de l'apartat "Tutoria/Comunicació/SMS". Si no indiquem cap telèfon mòbil no rebrem cap missatge SMS.

Per al cas d'esser un usuari Pare, també veure'm les dades generals corresponents a l'alumne, entre elles la seva foto i les dades d'enviament de correu ordinari. Si un pare observa que les dades de correu són incorrectes, ho pot comunicar al seu tutor des de l'apartat de Comunicació.

Per al cas d'esser un usuari Professor, també tenim la possibilitat de canviar el nom real que apareix en els diferents documents de l'Aplicatiu Tutoria.

· 9.2. Configuració
Els diferents elements del submenú d'aquest apartat solament són accessibles pels administradors i corresponen a tasques de configuració de l'aplicatiu. Aquests elements són: Paràmetres, Inserir Alumnes, Accés Pares, Posar fotos, Crear subgrups, Horaris-privilegis, Horaris-marc, Franges horàries, Veure logs.

· 9.2.1. Paràmetres.
Aqui hi tenim dos parts: la part superior correspon a la configuració de les dades generals de l'aplicatiu i la part inferior correspon a la configuració del servei d'enviament de missatges SMS.

En la part superior introduïm les dades principals que personalitzen el funcionament de l'aplicatiu, entre elles, les dades del centre, el curs acadèmic, el logotip, la data d'inici de curs, etc. Aquestes dades s'utilitzen per generar informes i altres representacions en altres apartats de l'Aplicatiu Tutoria.

En la part inferior es personalitza les dades de connexió al proveïdor d'enviament de missatges SMS. Es necessari haver efectuat la contractació d'aquest servei abans de poder-lo configurar, ja que la majoria de dades que s'han de posar ens les ha d'indicar el proveïdor d'aquest servei.

El nom de remitent serà el nom que apareixerà com a remitent en qualsevol dels missatges enviats des de l'aplicatiu, ha d'estar format per lletres normals, sense espais i com a màxim 11 caracters. Si es deixa en blanc, al remitent del missatge enviat hi apareixera el nom real del professor que ho envia, retallat a 11 caracters i sense espais.

Els altres quatre paràmetres ens els subministra el proveïdor:
Url proveïdor SMS es text del tipus: "xxx.proveidor.com"
Número de port: és el port d'accés al servei
Usuari i contrassenya: són els corresponents al compte que tinguem contractat.

Si les dades de configuració són correctes, a la part inferior ens mostrarà el saldo en crèdits disponibles a la nostra compta. En canvi, si no estan indicats els paràmetres de configuració o aquests són incorrectes, a la part inferior, el saldo ens dirà error.


· 9.2.2. Inserir alumnes.
No existeix la possibilitat de inserir alumnes, eliminar-los, modificar-los o canviar-los de grup, de forma manual, dins de l'aplicatiu, solament es pot fer important-los des del programa de gestió de centres docents Winsec. Aquesta limitació existeix per a garantitzar la integritat de les dades que existeix al programa de gestió de centres i l'Aplicatiu Tutoria. Mai es podran tenir dades de l'aplicatiu més actualitzades que les que hi ha en el programa de gestió de centres.

Per tant, cada vegada que es desitgi actualitzar les dades d'un alumne, o bé, canviar-lo de grup-classe, sera necessari fer-ho, primer que tot, en el programa de gestió del centre, i posteriorment, s'haura de fer la importació d'aquestes dades tal com es descriu a continuació. Amb això, s'ha d'entendre que la tasca de inserció d'alumnes s'ha de fer de forma periòdica al llarg del curs si es desitja que les dades que consten a l'aplicatiu estiguin actualitzades amb les que consten al programa de gestió del centre.

La importació es realitza en tres passos:
El primer pas consisteix en aplicar la consulta indicada en el programa de gestió de centres Winsec, amb això s'obté un fitxer CSV de nom alumnes.txt.

El segon pas consisteix en carregar a l'aplicatiu el fitxer creat en el pas anterior. Seguidament, l'aplicatiu analitza el contingut d'aquest fitxer carregat i ens mostra les novetats que es troba en el nou llistat d'alumnes respecte del que ja tenia carregat, i ens informa de quins alumnes seran donats d'alta per que no existien prèviament i de quins alumnes seran donats de baixa per que ja no existeixen en el fitxer carregat.

Encara que no s'indiqui, els alumnes que ja existien i continuen existint en el nou fitxer carregat però s'ha modificat alguna dada com el curs, grup, adreça, telèfon, etc. aquestes modificacions quedaran registrades en el nou conjunt d'alumnes carregats.

Finalment, en el tercer pas, l'aplicatiu ens demana que confirmem els canvis que s'efectuaran, un cop validat, els alumnes ja estaran disponibles amb les seves dades actualitzades. Cal tenir en compte que si un alumne es donat de baixa de l'Aplicatiu Tutoria, també s'eliminen totes les dades que consten sobre aquest alumne, entre elles, la compta d'accés dels pares, totes les seves incidències registrades, la foto, etc.

· 9.2.3. Accés Pares.
En aquest apartat hi veiem una relació dels accessos, entre dos dates, fets pels pares a l'Aplicatiu Tutoria, indicant l'identificador de l'usuari pare que ha accedit, la data i hora d'accés, la IP de l'ordinador i un text explicatiu on s'indica el nom de l'alumne.

Des de l'enllaç "Veure identificadors " accedim a un apartat que ens permet veure les dades d'accés dels usuaris pares. Podem tornar a l'apartat de logs clicant a sobre l'enllaç "Veure logs".

En aquest altre apartat hi veiem tots els identificadors i contrassenyes dels usuaris pares que formen part de l'aplicatiu i també tenim l'opció d'activar els permisos d'accés a l'aplicatiu i generar un informe on s'indica als pares, la forma i les dades d'accés.

La generació dels usuaris pares es fa de forma automàtica en el moment en que es introduit l'alumne corresponent des de l'apartat "Opcions/Configuració/Inserir alumnes". Encara que uns mateixos pares tinguin més d'un fill en el centre, aquests disposaran de tants identificadors diferents com fills hi tinguin al centre. L'usuari pare es donat de baixa automàticament quan, en fer una nova inserció d'alumnes, l'alumne corresponent a aquest usuari pare sigui donat de baixa de l'Aplicatiu Tutoria.

Pel fet que existeixi creat l'usuari pare, això no vol dir que ja hi puguin accedir, es necessari que, prèviament, un professor administrador hagi activat els permissos d'accés i li hagi donat l'imprés on s'indica les seves dades d'accés a l'aplicatiu.

· 9.2.4. Posar fotos.
En aquest apartat podem introduir una foto tamany carnet de cada alumne. Per això es necessari disposar d'un fitxer digital en format .jpg corresponent a la foto d'uns 93x125 px i un màxim de 10kby i carregar-la a l'aplicatiu, amb això la foto quedarà associada a l'alumne corresponent i es veura des de altres apartats de l'aplicatiu tutoria.
Si un alumne no se li adjunta cap foto, es veurà la foto per defecte que li assigna l'aplicatiu.

· 9.2.5. Crear subgrups.
Per defecte, l'Aplicatiu Tutoria organitza els alumnes per grups-classe, tal com s'ha importat des del programa de gestió del centre i no es possible canviar l'alumne de grup o curs des d'aquest aplicatiu a no ser que sigui fent una nova importació.

Però, és possible crear subgrups formats a partir dels alumnes que es troben en els diferents grups. La creació de subgrups es vàlida per a formar els subgrups corresponents a crèdits variables o crèdits optatius o de modalitat, que posteriorment es poden assignar en els horaris-privilegis dels professors per que en puguin tenir accés des de l'apartat d'incidències. També pot ser útil la creació de subgrups quan es desitja fer llistes d'alumnes o de fotos que corresponen a agrupacions d'alumnes formats des de diferents grups classe.

Per la creació dels subgrups, tenim una finestra on hi ha dos columnes, a l'esquerra hi tenim una columna on hi ha l'opció "Nou subgrup", indicant la referència i el nom del nou subgrup, aquest ja serà accessible des de la llista desplegable de subgrups en la columna de l'esquerra. Un cop seleccionat el subgrup, també tenim disponible l'opció d'esborrar el subgrup amb "Esborrar subgrup".

Un cop hem seleccionat un subgrup, li podem afegir alumnes, per això, a la de la dreta hi apareixen els diferents grups des d'on podem seleccionar els alumnes que han de formar part del subgrup, clicant a sobre del nom, aquest s'afegirà al subgrup, si cliquem a sobre del nom d'un alumne de la columna de l'esquerra, aquest s'elimina del subgrup.

· 9.2.6. Horaris - privilegis.

En aquest apartat és on es donen d'alta els usuaris professors, indicant si es o no tutor, si es o no administrador i la relació de grups i subgrups que té associat per a cada dia de la setmana i hora lectiva.

Per crear un nou usuari professor, cliquem a sobre de "Nou", ens apareix un formulari on es demana les dades bàsiques d'aquest usuari professor. Seguidament, el podrem seleccionar des de la llista desplegable d'usuaris-professors i introduir la resta de dades.

Si es desitja eliminar un usuari-professor, primer el seleccionem i posteriorment cliquem a sobre de "Eliminar".

Per a cada usuari-professor, podem decidir si serà administrador o no. Poden existir múltiples usuaris administradors en l'aplicatiu.

També podem indicar si es tutor, per això ho fem clicant a "Canviar" de "Tutor de:" i li assignem un grup d'alumnes. Pel fet de tenir un grup d'alumnes assignat com a tutor, aquest usuari ja es considera com a usuari-tutor amb els permisos corresponents a un tutor sobre la informació d'aquest grup.

En la graella de la part de sota indiquem, per a cada hora lectiva i dia de la setmana, els grups i/o subgrups d'alumnes que tingui assignats aquest usuari professor. Cal tenir en compte que aqui no es detalla l'assignatura que fa el professor, simplement s'indica el grup d'alumnes que té assignat, independentment de l'assignatura, ja que la informació de la assignatura no es necessària pel funcionament de l'aplicatiu Tutoria. Per als usuaris Administradors no fa falta indicar res en aquesta graella, ja que per defecte tenen accés a totes les funcionalitats de l'aplicatiu sense cap restricció, encara que si ho tenen definit no és cap inconvenient.

L'assignació de les dades en aquest apartat serveixen per configurar els permisos que tindrà cada usuari-professor i són els que posteriorment serviran per decidir si un determinat professor pot veure, o no, alguna informació de les que estan disponibles en l'aplicatiu, o pot introduir, o no, incidències a un determinat grup o subgrup d'alumnes en un dia i hora de la setmana, etc.

El cas particular de que en una hora s'assigni una "Guàrdia" a un usuari-professor fa que en aquesta hora, el professor corresponent pugui posar incidències a qualsevol grup i subgrup d'alumnes del centre. Si no es desitja que això sigui així, cal treure dels horaris-privilegis les hores amb la assignació "Guàrdia".

· 9.2.7. Horaris - marc.
En aquest apartat indiquem quines hores són lectives per a cada grup d'alumnes, dins de la totalitat de franges horaries que té definides el centre des de l'apartat "Opcions/Configuració/Franges horàries". Si d'un grup d'alumnes no definim un marc horari, es considera que són lectives totes les hores indicades en les franges horàries, aquesta situació no es aconsellable, ja que generalment, les franges horàries definides solen ser més extenses que les que un sol grup utilitza com a lectives.

La definició dels horaris marc serveix per a evitar que en el Registre d'incidencies es pugui tenir l'opció d'introduir una incidència en una hora que potser no es lectiva per a un determinat grup, però, aquesta hora existeix per que ha estat definida en les franges horàries i, es utilitzada, possiblement, com a lectiva per algun altre grup.

Per definir un horari marc d'un grup ho fem seleccionant "Nou", això ens dona l'opció de triar el grup indicant curs, grup i etapa. Si a grup indiquem *, aquest horari marc serà vàlid per a tots els grups que tinguin el mateix curs i etapa. Un cop indicades aquestes dades, ens apareix una graella, amb els dies de la setmana i franges horàries, clicarem a sobre de cada element de la graella per a fer que aquella hora sigui lectiva per aquest grup i per tant, seleccionable des de l'apartat "Registre d'Incidències."

· 9.2.8. Franges horàries.
En aquest apartat definim totes les franges horàries del centre indicant el seu nom, l'hora d'inici i l'hora de finalització.

Aquesta llista de franges horàries són les que es mostraran en les diferents graelles que es poden veure en els altres apartats de l'aplicació, com ara, els Marcs horàris, els Horaris-privilegis, el Registre d'incidències, etc.

L'hora d'inici i finalització de cada franja horària serveixen per ordenar aquestes franges horàries per ordre ascendent i es podran veure aquestes hores d'inici i finalització situant el ratoli a sobre del nom corresponent de la franja horària en forma de tooltip.

· 9.2.9. Veure logs.
En aquest apartat es té una relació dels accessos efectuats pels usuaris professors, indicant l'identificador de l'usuari, la data i hora d'accés, la IP de l'ordinador utilitzat i el nom complet de l'usuari.
   
10.
Menú Ajuda.
 
En el menú Ajuda hi tenim les opcions de visualització d'aquest Manual de l'aplicació i els Crèdits.

El Manual de l'aplicació es mostra de forma diferent segons l'usuari sigui Administrador, professor tutor, professor o pare.
   
Preguntes més freqüents


1.- Pregunta: Els professors no poden introduïr incidències (F, R, etc.) als alumnes d'un determinat grup, en canvi, totes les configuracions i permisos per aquests professors són correctes. El tutor del grup i els administradors si que ho poden fer.
Resposta: Si tots els professors tenen configurats els drets adequadament per aquests alumnes, el més habitual sol ser que el tutor del grup hagi posat una Data de Bloqueig superior a la data actual. S'ha de comprovar com a tutor del grup o bé, com Administrador, a "Incidències / Justificar incidències" que la "Data de bloqueig" no sigui superior a la data de la qual es vol anotar les incidències.

2.- Pregunta: Vull enviar missatges als pares, però, malgrat que en sóc el tutor o Administrador, quan selecciono la llista de pares em surt buida, o bé, me'n falta algún.
Resposta: Solament es podrà enviar missatges a pares que tinguin activats els permisos per accedir a l'Aplicatiu Tutoria, si un pare no té permís per accedir a l'Aplicatiu, no té sentit enviar-li un missatge. Si volem enviar-li un missatge, li hem d'activar el permís d'accés i comunicar-li el seu identificador i contrasenya. Per fer-ho, com a Administrador, s'ha d'anar a: "Configuració / Accés pares / Veure Identificadors" i activar els permisos per a l'accés dels pares a l'Aplicatiu Tutoria, en aquest espai també podrem trobar el valor de la seva contrasenya.

Fòrum.
Descàrrega
App Smartphone

Descarregar i instal·lar la App per Android

Accés mòbil a les principals funcionalitats de comunicació, registre d'incidències i qualificacions de l'Aplicatiu Tutoria per a professors i pares d'alumnes.

Els professors:
- Poden passar llista a classe i posar faltes directament des del seu mòbil.
- Poden posar notes d'avaluació dels seus alumnes.
- Tenen disponible la seva pròpia Llibreta de Notes.
- Poden rebre i enviar missatges als pares i altres professors.
- Poden veure les activitats a l'agenda-calendari.
- Poden rebre avisos instantànis de missatges personals o massius (semblant a WhatsApp).
- Si són tutors, poden veure les notes que posen altres professors als seus alumnes.


Els pares:
- Poden veure les incidències al moment en el seu mòbil.
- Es poden comunicar directament amb el seu tutor.
- Poden veure les notes d'avaluació.
- Poden veure les activitats a l'agenda-calendari.
- Poden rebre avisos instantànis de missatges personals o massius (semblant a WhatsApp).

L'objectiu de la App del programa Aplicatiu Tutoria és potenciar la comunicació i tramesa de informació entre la comunitat educativa, pares, tutors, professors i direcció de forma eficient i restringida, amb permisos i protegit d'accesos aliens.

Descàrrega i instal·lació per a dispositius Android:
Mitjançant un programa d'escanneig d'imatges QR (tipus Bidi o similar), cal escannejar el següent codi QR:


Codi QR

Un cop escanejat, es descarregarà dins el mòbil un fitxer de nom: AT.apk. En premer a sobre d'ell s'inicia el procés d'instal·lació.
Llavors es mostrarà un avís on s'indica que cal donar permisos per instal·lar aplicacions que no són del Google Play, és a dir, d'orígens desconeguts. Cal activar-lo, encara que sigui per una sola vegada.


Un cop s'haurà activat aquest permís es continua amb el procés d'instal·lació.

En acabar, ja es disposarà de la App AT instal·lada. En la primera execució sol·licitarà les dades següents:

- L'acrónim de centre o la referència d'instància.
- El número de telèfon mòbil.
- L'identificador d'usuari.
- La contrasenya.

Amb això ja podrem usar la App i accedir al nostre compte de l'Aplicatiu Tutoria.



Demo

Per accedir a la demo és pot utilitzar qualsevol dels següents identificadors i contrasenyes, segons quin sigui el rol elegit:


Usuari professor-administrador: Identificador:  abrosse
 Contrasenya: aa1111

Usuari professor-tutor: Identificador:  arosello
 Contrasenya: aa1111

Usuari professor: Identificador:  pribelles
 Contrasenya: aa1111

Usuari pare d'alumne: Identificador:  ifaura2
 Contrasenya: ih4697

Nota: És necessari que el navegador tingui desactivat el bloqueig de finestres emergents.

Acceś a la demo


(És convenient acceptar el certificat de seguretat -https- el primer cop que s'accedeix a la demo)
(c) 2002-2024 Servimilcat